keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Ensimmäinen työpäivä

Eilen oltiin melkein koko päivä tutustumassa työpaikkoihin! Meillä oli yhteensä kuusi paikkaa johon kaikki kahdeksan sijoitettiin. Leipureilla oli molemmilla omat paikkansa ja kahdella kokilla omansa. Kahteen paikkaan meni molempiin yksi kokki ja yksi tarjoilija. Melkein kaikki paikoista olivat suhteellisen lähekkäin, mutta saatii kuitenkin kävellä pitkin poikin Evreuxia niitä etsimässä! Evreux on kyllä kaunis paikka, se on pakko sanoa!

Tänään olikin sitten ensimmäinen työpäivä! Ravintolaksi kohdalleni osui Coté Rôtisserie johon oli tarkoitus mennä yksi kokki ja yksi tarjoilija. Aamulla olimmekin yhdessä paikalla, mutta ilmeisesti tarjoilija vaihdettiin saman omistajan omistuksessa olevaan toiseen ravintolaa, joten olenkin yksin tässä ravintolassa.

all by myselfAamu alkoi aika huonosti sillä päivän piti alkaa kello 07:45, mutta saapuessani paikalle ravintola oli pimeänä. Koputin oveen, pimpotin ja kiersin takaovelle mutta missään ei näkynyt ketään. Odotin siinä sitten jonkin aikaa ja päätin sitten soittaa Yhteyshenkilöllemme Maelille joka puolestaan soitti ravintolaan (kuulin oven ulkopuolelta kun puhelin soi). Kukaan ei kuitenkaan vastannut ja Mael sanoi että nyt ei oikein muuta voi kuin odotella ulkopuolella kunnes joku saapuu paikalle. Jouduin odottamaan puolitoista tuntia. Ensimmäinen päiväni ei siis alkanut hyvin.

Kun sitten vihdoin päästiin töihin oli päivä ihan mukava! Kuorin aamun katkarapuja ja tutkin paikkoja. Ravintola on aika iso ja keittiön tilat hiukan sokkeloiset! Onneksi ainakin pari kokkia keittiössä puhuu suhteellisen hyvää englantia! Tauolla sain käteen kupin kahvia ja ruokalista, jossa oli englannin kieliset käännökset! Aivan mahtavaa! (täälläpäin se on aika harvinaisuus loppujen lopuksi)

Päivä sujui aika nopeasti ja pääsin käyttämään vähän minulle ennalta tuntemattomia laitteita! Työpäikalla oli aika paljon ihmisiä, mutta kaikki vaikuttivat ihan mukavilta.


Päivä oli kuulemma hiljainen, jostakin syystä jota en oikein ymmärtänyt (kielimuuriiii!), mutta kyllä se ihan vilkkaalta minulle vaikutti! Alkuruokia ainakin vnäytti menevän! Tässä pari alkuruokaa mitä tänään meni:



















Tässä nyt tälläinen lyhyt postaus ekasta työpäivästä, koitan vielä saada enemmän kuvia ravintolasta ja tehdä sille sitten ihan oman postauksensa! (jospa saisin sen menunkin käsiini vielä niin voisin siitä ottaa kuvan!)

sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Neljäviikkoa Ranskassa

Ollaan nyt täällä Evreuxen hostellissa. Ensimmäinen viikko melkein takana kun sunnuntaita eletään, ja tuntuu kyllä että oltaisiin oltu täällä paljon pidempi aika kuin se noin viikko.

Tarkat päivämäärät jotka me täällä ranskassa vietetään ovat siis 22.4 - 17.5 eli melkein 4 viikkoa!
Ensimmäinen viikko vietettiin Val-de-reuilissa CFAIE nimisessä koulussa, jossa ei ollut internetti yhteyttä eli blogi tuli aloitettua vasta nyt. Oltiin tosiaan tuolla koulussa ne pari päivää ja sitten perjantaina tehtiin siirtyminen tänne.

Tämä evreuxessa sijaitseva hostelli on aika pieni, mutta muuten ihan mukava. Se sijaitsee ainakin näillä näkymin ihan hyvällä paikalla! Lähellä on suuri ruokakauppa ja paljon ruokapaikkoja.

Ensiviikolla olisi tarkoitus aloittaa työt työssäoppimispaikoissa, mutta vielä ei tiedä millainen ravintola on kyseessä ja kuinka kaukana se täältä on. Eli melkein mitään tietoa ei paikoista ole. Se jää nähtäväksi.

Kielimuuri on täällä todella korkea, sillä hyvin harva ranskalainen puhuu hyvää englantia... tai ollenkaan eglantia. Mutta jotenkin on tästäkin selvitty eleillä ja rajoitetulla englannilla, onneksi ryhmässämme on yksi ranskankieli taitoinen!

Tälle nelljän viikon Ranskan matkalle lähti tosiaan kahdeksan Omnian opiskelijaa: Neljä kokkia, kaksi tarjoilijaa ja kaksi leipuria! Että ihan kivan kokoinen porukka.

Sää on ollut yllättävän vaihtelevaa, ja saatoin pakata ylipainoiseen matkalaukkuuni hiukan liian kevyitä vaatteita. Tänäänkin aamulla sataa vettä ja päivällä aurinko taas porotta! Olisi voinut olla aika helteistä, jos ei olisi tuullut niin paljon. Minkäänlisiin kännykän sää appeihin ei kyllä ole luottamista!